استارتاپ چیست؟
در زبان فارسی کلمه استارتاپ Startup یا Start-up به عنوان شرکت نوپا ترجمه شده است. به نظر می رسد این تعریف برای کسانی که علاقه ای به استفاده از واژه انگلیسی استارتاپ ندارند کلمه مناسبی باشد.
دیکشنری وبستر کلمه استارتاپ را به این صورت تعریف کرده است که: «استارت آپ یک کسب و کار جدید (A new business) است.» (منبع)
از نظر مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا یا همان USSBA استارتاپ ها باید دارای دو ویژگی زیر باشند: اول اینکه بر اساس تکنولوژی شکل می گیرد و دیگر اینکه دارای پتانسیل رشد بالایی است. (منبع)
اریک ریس در کتاب Lean Startup یا همان نوپای ناب، تعریف زیر را از استارتاپ ارائه نموده است: «استارت آپ یک نهاد انسانی است که برای ارائه یک محصول یا خدمت جدید در شرایطی که ابهام بالایی وجود دارد به وجود آمده است.»
فرم ارزیابی مهاجرت از روش ویزای استارتاپ
چگونه می توان یک استارتاپ راه اندازی کرد؟
قبل از اینکه شروع به راه اندازی استارتاپ نمایید لازم است بدانید که 90% استارتاپ ها با شکست مواجه می شوند. حال که به این موضوع آگاه شدید، با علم به این اصل می توانید پروژه خود را شروع کنید.
به طور کلی شما برای راه اندازی یک استارتاپ باید مراحل زیر را طی نمایید:
- ایدهپردازی
- یافتن همتیمی
- جذب سرمایه
ایده پردازی و یافتن ایده اولین مرحله راه اندازی استارتاپ است. شما برای یافتن ایده کافیست به این سوال پاسخ دهید که در شهر و در مقیاس بزرگتر در کشور شما مردم چه نیازهایی دارند که میتوان آنرا به روش آسان تر و بهتر برطرف نمود؟
اگر شما موفق شدید پاسخ این سوال را پیدا کنید، تبریک می گویم شما صاحب ایده خوبی شده اید.
در مرحله بعد برای اینکه بتوانید این ایده را به مرحله عمل برسانید شما یه یک هم تیمی خوب نیاز دارید. داشتن شریک و هم تیمی در پیشبرد کار بسیار موثر است. هم تیمی شما علاوه داشتن صلاحیت علمی باید قابل اعتماد و اخلاق مدار باشد.
معمولاً ابتدای شروع به کار استارتاپ، بنیانگذاران آن هیچ گونه حق الزحمه ای بابت کار مورد نظر دریافت نمی کنند. به همین دلیل داشتن هم تیمی های دارای تخصص می تواند در کاهش هزینه های اولیه استارتاپ کمک شایانی به استارتاپ کند.
بعد از اینکه ایده و هم تیمی مورد نظرتان را پیدا کردید باید به دنبال جذب سرمایه لازم برای ساخت نمونه اولیه از محصول مورد نظر باشید.
جذب سرمایه در استارتاپ از طریق روشهای زیر امکان پذیر است:
- دریافت وام
- جذب سرمایه از سرمایهگذاران فرشته
- جذب سرمایه از راه سرمایهگذاری جمعی
- جذب سرمایه با کمک شتابدهندهها
- جذب سرمایه با کمک مرکزهای رشد
- جذب سرمایه از سرمایهگذار خطرپذیر
- جذب سرمایه از راهِ یافتن شریک
- جذب سرمایه از راه حمایتهای دولتی
در مقاله ای جداگانه به صورت مجزا به هر یک از روشهای ذکر شد در بالا خواهیم پرداخت.
اصطلاحات و واژگان مهم استارتاپی
حال که به صورت خیلی مختصر و مفید با استارتاپ آشنا شدیم، مهم است که با واژه ها و ادبیات استارتاپ هم آشنا شوید.
شاید از خود بپرسید دانستن این واژه ها چه اهمیتی دارد؟ و دلیل یادگیری این واژه ها چیست؟
عزیزان برای اینکه استارتاپ شما موفق شود لازم است مسیر درست را بشناسید. برای اینکه استارتاپ شما در مسیر درست گام بردارد لازم است بنیانگذاران آن با اصول و قواعد بازی آشنا باشند.
با یادگیری این واژگان شما در واقع با ادبیات استارتاپ آشنا می شوید. شما در این مسیر یاد می گیرید که برای راهاندازی یک کسب و کار جدید به چه اطلاعاتی نیاز دارید تا شکست نخورید و به موفقیت برسید.
البته تعداد واژگانی که در ادبیات استاتاپی وجود دارد زیاد است و لازم هم نیست شخصی که در ابتدای مسیر راه اندازی استارتاپ قرار دارد با همه آنها آشنا شود. ولی یک سری از کلمات را لازم است از همان ابتدا یاد بگیرید.
در ادامه و با پیشرفت پروژه استارتاپی به صورت خواسته یا ناخواسته شما با باقی کلمات آشنا خواهید شد. پس از ابتدا به خود سخت نگیرید و با کلمات مهم شروع کنید. در زیر برای شما به کلمات مهم استارتاپی اشاره میکنیم.
- Incubators (مراکز رشد)
اجازه بفرمایید از مراکز رشد شروع کنیم. در بسیاری از موارد استارتاپ ها برای شروع کار خود نیازمند استقرار در فضایی هستند که بتوانند در ابتدای کار با حداقل هزینه و حتی بدون هزینه تیم خود را تشکیل داده و استارت پروژه را بزنند. اینجا همان جایی است که به آن مرکز رشد می گویند.
کلمه Incubator به معنی ماشین جوجه کشی است. اما در ادبیات استارتاپی به آن مرکز رشد می گویند. البته عملکرد و روش کار مراکز رشد بی شباهت به ماشین جوجه کشی نیست و دلیل نامگذاری آن هم همین می تواند باشد.
مراکز رشد اغلب مراکز غیر انتفاعی و دولتی هستند. در مراکز رشد استارتاپ ها امکانات متنوعی را دریافت می کنند. از جمله این امکانات می توان به دریافت فضای کاری، برخورداری از مشاوره های تخصصی، امکان ایجاد ارتباط با سایر تیمهای استارتاپی، حضور در کارگاههای آموزشی، ارتباط با سرمایه گذاران حوزه استارتاپ و …
- Accelerator (شتاب دهنده)
بر عکس مراکز رشد، شتاب دهنده ها موسسات خصوصی هستند که همان وظایف مراکز رشد را انجام می دهند با این تفاوت که مراکز رشد در تیم های استارتاپی سهامدار نمی شوند در عوض ترجیح میدهند در سود پروژه ها سهیم شوند.
اما شتاب دهند ها ترجیح می دهند بابت حمایتی که از تیم ها بعمل می آورند درصدی از سهام شرکت را دریافت نمایند.
البته باید بدانید که روش استقرار در شتاب دهنده ها در مقایسه با مراکز رشد رقابتی تر است. و البته روش های پذیرش در هر شتاب دهنده با شتاب دهنده دیگر متفاوت است و هر یک قوانین داخلی خود را اجرا می کنند.
دیدگاه خود را بنویسید